MOVILÍZATE!

ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA CONTINUA!

PENSAMENTS JOVES

Una sociedad que aísla a sus jóvenes, corta sus amarras: está condenada a desangrarse. Kofi Annan
Las iniciativas de la juventud valen tanto como la experiencia de los viejos. Josephine Knorr
No se nace joven, hay que adquirir la juventud. Y sin un ideal, no se adquiere. José Ingenieros

Internet està guanyant la batalla

Ja ho deien els experts: internet havia d’esdevenir un veritable camp per la batalla política en aquestes recents eleccions municipals. I així ha estat: la proliferació dels blogs, el salt qualitatiu dels vídeos, els missatges virals o el fenomen Google han irromput en la campanya “més virtual” que mai hem tingut. Però és ara, amb les eleccions ja celebrades, que el fenomen internet està esclatant a Salou.

La incertesa que han generat les eleccions, els moviments de l’actual Alcalde per no deixar escapar el poder, la il·lusió que hem despertat els socialistes juntament amb CiU i RDS davant la possibilitat de fer efectiu un canvi i les cada cop més increïbles històries relacionades amb terrenys, expedients perduts i sospites per algunes decisions han agitat moltes consciències a la xarxa.

L’epicentre de la opinió el tenim a la versió digital de La Vila (www.lavila.cat). En només 7 dies, més de 150 comentaris han fet pujar la temperatura de la publicació. Hi ha de tot: els que denoten malestar a la societat pels esdeveniments que vivim, els que carreguen contra aspectes quotidians fins ara però insuportables a partir d’aquest moment. Hi ha qui parla amb respecte i altres s’apropen a l’insult. Però en tots els casos, ens permeten prendre la temperatura d’aquesta ciutat que, després del 27 de maig, ha donat un canvi de 180 graus. Valgui com a exemple les dades: només en el que va de mes, el diari va camí de superar les visites obtingudes el mes de maig. La punta, el passat dilluns amb prop de 1.700 accessos.

Amb menys trànsit però amb la mateixa contundència reviu El Front Salouenc (http://frontsalouenc.blogspot.com). La pàgina, que va néixer als inicis de la campanya electoral, recull al minut les principals noticies publicades sobre la ciutat, diverteix amb els seus muntatges i pren el pols amb enquestes. El tràfic de visites és constant i l’agudesa dels comentaris no té desperdici. MOVILÍZATE! (http://jovenmovilizate.blogspot.com) tampoc es queda al darrera: el moviment de joves pel canvi a Salou ha decidit tenir vida més enllà de les eleccions i la web (a banda de la versió en paper) s’ha convertit en tot un referent d’aquest sentiment jove i inquiet.

Els telèfons mòbils també han tingut el seu protagonisme al llarg de tots aquests dies. Revivint l’esperit del 13M, els mòbils de Salou van començar a treure fum instants després de conèixer la “campanya bruta” contra alguns candidats de Salou. El “Pásalo!” a tornar a reviure als nostres carrers per lluitar contra la mentida y escampar encara més els desigs i les il·lusions que s’han generat a Salou.

Internet ha estat un referent polític en aquestes eleccions. Però ara més que mai s’està convertint en un clar referent ciutadà. Molts ciutadans han començat a perdre la por i han fet ús de la xarxa per expressar el seu estat d’ànim. Internet està convertint-se en un racó on poder donar a conèixer el que ningú s’ha atrevit a dir al llarg d’aquest 18 anys. Internet és avui un arma més per lluitar contra les injustícies, per cercar la veritat, per canalitzar les voluntats i aunar els esforços ■ JOSÉ CRESPÍN

3 comentaris:

  1. el front dijo...
     

    La batalla d´internet l´estem guanyan, peró fallta la batalla mes important, la del carrer, esperem que el proper dia 16, s´çimpossi la serenitat i el seny, per part de tothom, passi el que passi.
    No ens agrada el grau de violencia verbal que està agafan tot aixó.
    sobretot a. lavila.cat.
    Hem de ser i som mes educats que "ells"

    Per cert un gran numero de Movilizate

  2. Anónimo dijo...
     

    el front comeme el forro de los cojones,

  3. Anónimo dijo...
     

    esta claro que somos mas educados que tú

Publicar un comentario



 
Muchos habrán sentido un escalofrío al volver a ver por las calles el MOVILÍZATE! La mayoría, hacía meses que deseaba que “el corazón” que marcó el ritmo de la campaña volviera a latir. Otros tantos, empiezan a preocuparse porque saben que la verdad “vuelve a tomar la calle”.
MOVILÍZATE! es una publicación de la Joventut Socialista de Salou que nació para la campaña de las elecciones municipales de 2007 y que se ha convertido en un medio de referencia para muchos jóvenes de Salou.