MOVILÍZATE!

ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA CONTINUA!

PENSAMENTS JOVES

Una sociedad que aísla a sus jóvenes, corta sus amarras: está condenada a desangrarse. Kofi Annan
Las iniciativas de la juventud valen tanto como la experiencia de los viejos. Josephine Knorr
No se nace joven, hay que adquirir la juventud. Y sin un ideal, no se adquiere. José Ingenieros

L'Ajuntament de Salou i la seva aposta per la (des)ocupació

És sorprenent com en l’actual situació del mercat de treball, a les portes de la temporada d’estiu i amb més de 1500 persones de Salou en situació d’atur, l’alcalde de Salou afirmi que treballen per afavorir els interessos generals i que la seva prioritat és generar ocupació. I dic que és sorprenent perquè les primeres mesures que han pres, tant el Sr. Granados com el Sr. Barragan, envers la ocupació han estat fer desaparèixer el Servei d’Ocupació Local i la majoria dels seus serveis i renunciar a una subvenció del Departament de Treball i el Servei d’Ocupació de Catalunya, atorgada per treballar per millorar la ocupabilitat del municipi de Salou.

El Servei d’Ocupació Local es va crear a finals de març amb nous serveis que ampliaven i consolidaven els que ja estaven en marxa com la Borsa de Treball i els programes formatius subvencionats com Escoles Taller, Cases d’Oficis i Tallers d’Ocupació, a més dels Plans d’Ocupació i el Programa IPI.

Però què ha passat amb els serveis d’orientació laboral, la primera acollida a la Borsa de Treball, les sessions de tècniques de recerca de feina, el Club de Recerca de Feina, la formació pel treball, l’observatori del mercat de treball, la prospecció empresarial i d’altres que es van començar a oferir o que estaven programats i van cancel·lar?

Està clar que l’Ajuntament ha de continuar sol·licitant plans d’ocupació i d’altres programes formatius subvencionats com cada any es feia, ja que els ciutadans i ciutadanes de Salou en seran els primers beneficiats i beneficiades.

Ara bé, jo em pregunto si és treballar per l’ocupació en temps de crisi renunciar a una subvenció de més de 25000€ per fer fora a un treballador només per motius polítics, deixar a l’àrea d’ocupació amb menys de la meitat de personal del que tenia i degut a això haver de subcontractar a una empresa externa que haurem de pagar entre tots i totes per poder fer algunes de les gestions que un àrea tant important com la d’ocupació requereixen?

Espero que reflexionin i recondueixin aquesta situació, ja que els qui pateixen realment els problemes de l’atur no haurien d’haver notat gens la seva arribada al poder.

David González Cardeña
Secretari d'Organització de la JSC de Salou

0 comentaris:

Publicar un comentario



 
Muchos habrán sentido un escalofrío al volver a ver por las calles el MOVILÍZATE! La mayoría, hacía meses que deseaba que “el corazón” que marcó el ritmo de la campaña volviera a latir. Otros tantos, empiezan a preocuparse porque saben que la verdad “vuelve a tomar la calle”.
MOVILÍZATE! es una publicación de la Joventut Socialista de Salou que nació para la campaña de las elecciones municipales de 2007 y que se ha convertido en un medio de referencia para muchos jóvenes de Salou.