MOVILÍZATE!

ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA CONTINUA!

PENSAMENTS JOVES

Una sociedad que aísla a sus jóvenes, corta sus amarras: está condenada a desangrarse. Kofi Annan
Las iniciativas de la juventud valen tanto como la experiencia de los viejos. Josephine Knorr
No se nace joven, hay que adquirir la juventud. Y sin un ideal, no se adquiere. José Ingenieros

MANIFEST DIA DE L'ORGULL GAI 2009

El dia 28 de juny, en molts països es celebra el dia de l’orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual. L’origen d’aquest dia es remunta al 28 de juny de 1969, quan a un bar de New York anomenat Stonewall, el col·lectiu homosexual va decidir enfrontar-se a la policia pels fustigaments que patien donant lloc a la primera manifestació pública reivindicativa gay.

Avui en dia, l’homofòbia i la transfòbia continuen sent una xacra social. Tot i que a l’Estat espanyol, de la mà d’un govern socialista, es fan passes de gegant cap a la igualtat de drets i la tolerància, la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia ha de continuar.

Des de la JSC pensem en l’educació com un espai cabdal per la formació de la futura ciutadania. Per aquest motiu volem fer èmfasi en la necessitat de combatre l’ homofòbia i la transfòbia des de les aules de secundària, on malauradament hi ha infinitat d’adolescents víctimes de la violència i la ignorància dels seus companys i companyes. Els perjudicis i la intolerància es combaten amb educació, convivència i respecte vers la diversitat.

La intransigència de l’heterosexualitat hegemònica, i les estructures patriarcals en les que es fonamenta, suposen un escull en aquesta lluita contra l’homofòbia i la transfòbia. Són el mal a vèncer per assolir una societat on la identitat sexual sigui un motiu d’orgull i no de repressió.

Per tot això des de la JSC instem a la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia i reivindiquem:

• Educar en el respecte i la tolerància a la diversitat des de les aules.
• Un esforç de les institucions educatives per combatre l’homofòbia i la transfòbia en el seu sí.
• La necessitat de l’assignatura d’educació per la ciutadania com a eina de comprensió i respecte de la realitat diversa de la sexualitat.
• Un canvi de model en l’educació sexual que trenqui amb els patrons normatius de l’heterosexualitat hegemònica, i que vagi més enllà de la prevenció. Es necessària una pedagogia de la sexualitat global i inclusiva.


Per què som

JOVES I LLIURES

Joventut Socialista de Catalunya

0 comentaris:

Publicar un comentario



 
Muchos habrán sentido un escalofrío al volver a ver por las calles el MOVILÍZATE! La mayoría, hacía meses que deseaba que “el corazón” que marcó el ritmo de la campaña volviera a latir. Otros tantos, empiezan a preocuparse porque saben que la verdad “vuelve a tomar la calle”.
MOVILÍZATE! es una publicación de la Joventut Socialista de Salou que nació para la campaña de las elecciones municipales de 2007 y que se ha convertido en un medio de referencia para muchos jóvenes de Salou.