MOVILÍZATE!

ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA CONTINUA!

PENSAMENTS JOVES

Una sociedad que aísla a sus jóvenes, corta sus amarras: está condenada a desangrarse. Kofi Annan
Las iniciativas de la juventud valen tanto como la experiencia de los viejos. Josephine Knorr
No se nace joven, hay que adquirir la juventud. Y sin un ideal, no se adquiere. José Ingenieros

Manifest Dia Mundial del Medi Ambient

Avui 5 de juny, la Joventut Socialista de Catalunya commemorem el Dia Mundial del Medi ambient establert per les Nacions Unides amb motiu de la Conferència d’Estocolm (1972) que fou l’inici de l’acció política global en defensa del medi ambient.

Després de 37 anys de la Conferència d'Estocolm, la lluita per la sostenibilitat ambiental ja no és un tema polític de futur sinó de present, la crisi actual ens recorda un cop més que el sistema productiu actual no és eficient.
Malbarata energia i recursos i genera un sobrecost permanent en forma de residus i contaminació.

És necessari doncs, apostar per un desenvolupament qualitatiu amb menys consum de recursos que garanteixi les necessitats naturals bàsiques per a les generacions futures.

És per aquest motiu, que des de la JSC apostem per un nou paradigma econòmic sostenible que:

1.Aposti per una nova Economia verda que internalitzi comptablement els costos ambientals de la producció (residus i contaminació) i que generi nous sectors d'activitat econòmica ambientalment sostenibles (automoció elèctrica, energies renovables...).
2.Promogui el consum responsable de recursos com a pas indispensable per a la reducció de residus i la seva valorització final.
3.Minimitzi l'impacte territorial dels assentaments humans apostant, per una reducció de la mobilitat i per models d'urbanització compactes i diversos funcionament.
Página 2 de 2
4. Redueixi dràsticament la contaminació atmosfèrica promovent sistemes universals de mobilitat sostenible per a persones i mercaderies i minimitzi l'impacte del transport privat principal causant d'aquest tipus de contaminació.
5.Implanti noves formes de generació elèctrica distribuïda mitjançant energies renovables i mesures d'ecoeficiència energètica a la construcció.
6.Racionalitzi l'ús dels recursos hídrics promovent l'estalvi així com la reutilització d'aigües residuals per a usos públic urbans i industrials.
7.Compleixi i reforci els acords internacionals en matèria de medi ambient com el Protocol de Kyoto en la lluita contra el canvi climàtic.

Només d'aquesta manera, podrem encarar el futur amb un nou model econòmic que no estigui basat en el sobreconsum (causant de les bombolles especulatives) ni en la dependència de recursos no renovables (petroli).

Un nou futur ens espera, només cal que el deixem entrar.


Joventut Socialista de Catalunya

0 comentaris:

Publicar un comentario



 
Muchos habrán sentido un escalofrío al volver a ver por las calles el MOVILÍZATE! La mayoría, hacía meses que deseaba que “el corazón” que marcó el ritmo de la campaña volviera a latir. Otros tantos, empiezan a preocuparse porque saben que la verdad “vuelve a tomar la calle”.
MOVILÍZATE! es una publicación de la Joventut Socialista de Salou que nació para la campaña de las elecciones municipales de 2007 y que se ha convertido en un medio de referencia para muchos jóvenes de Salou.