MOVILÍZATE!

ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA CONTINUA!

PENSAMENTS JOVES

Una sociedad que aísla a sus jóvenes, corta sus amarras: está condenada a desangrarse. Kofi Annan
Las iniciativas de la juventud valen tanto como la experiencia de los viejos. Josephine Knorr
No se nace joven, hay que adquirir la juventud. Y sin un ideal, no se adquiere. José Ingenieros

UNA DIFERÈNCIA ABISMAL

Miquel Iceta ressalta que el nou acord de finançament suposa una gran millora sobre l’acord del 2001





Tancar un acord de finançament és fàcil. Sinó que li preguntin a Artur Mas i José María Aznar, que l’any 2001 van segellar un document que va ser titllat per qui en aquell moment era conseller en cap d’“històric i definitiu”. Però tancar un bon acord, que honori l’Estatut i que suposi una millora substancial en la situació en què es trobaven les finances de Catalunya per culpa d’un mal acord, és molt més complicat. Sobretot si el que es vol aconseguir és exigent, però al mateix just.

Si el que es vol aconseguir és un acord just, els ingredients per aconseguir-ho són inequívocs: la tenacitat i la fermesa. Així ho explicava Miquel Iceta al seu bloc, i afegia que “com se sap, una de les nostres màximes obsessions és que Catalunya, com a Comunitat Autònoma que aporta uns recursos per cap per sobre de la mitjana espanyola, no ha de percebre en cap cas una xifra que se situï per sota de la mitjana, essent el nostre objectiu situar-nos en el 105%”. I així ha estat: el nou model assegura que Catalunya se situarà un 105’3% per sobre de la mitjana l’any 2012.

I no només això. Segons Iceta “el Govern de Catalunya ha obtingut un èxit notable en la negociació. Canvi de model i majors ingressos: de 2.100 a 2.200 milions d’euros el primer any –2009– (front els 251 milions d’euros de l’any 2002), de 2.500 a 2.600 milions d’euros el segon any (front els 289 milions d’euros de l’any 2003), de 2.800 a 2.900 milions d’euros el tercer any (front els 326 milions d’euros de l’any 2004) i de 3.400 a 3.600 milions d’euros (front els 420 milions d’euros de l’any 2005)”. Les xifres parlen per sí soles sobre el bon model aconseguit.

Així doncs, Catalunya s’assegura amb aquest acord una relació financera entre Catalunya i Espanya, la qual cosa permetrà, com va reconèixer el viceprimer secretari i portaveu del PSC, “tenir la clau dels ingressos”, assegurarà la bilateralitat i aportarà més recursos “necessaris i urgents”. És a dir, un èxit rotund que Iceta va voler atorgar “al Govern de Catalunya, el seu president i el seu conseller d’Economia, per la seva fermesa i la seva eficàcia; al president Zapatero i a la vicepresidenta i ministra d’Economia, Elena Salgado”, i també “a les comunitats autònomes que s’estan pronunciant a favor de l’acord” i “a la societat civil”. Per tant, un èxit de tots.


Font: web PSC (www.socialistes.cat)

0 comentaris:

Publicar un comentario



 
Muchos habrán sentido un escalofrío al volver a ver por las calles el MOVILÍZATE! La mayoría, hacía meses que deseaba que “el corazón” que marcó el ritmo de la campaña volviera a latir. Otros tantos, empiezan a preocuparse porque saben que la verdad “vuelve a tomar la calle”.
MOVILÍZATE! es una publicación de la Joventut Socialista de Salou que nació para la campaña de las elecciones municipales de 2007 y que se ha convertido en un medio de referencia para muchos jóvenes de Salou.